9 grunde til, at hunde laver bedre litteratur end katte

Mange af os nyder at læse bøger, som har en hund som hovedperson, og det er ikke uden grund. Faktisk synes jeg, at hunde laver bedre litteratur end katte. Her er 9 tydelige grunde til dette:

1. Hunde har længere historie inden for litteraturen. Uanset om det er de gamle græske fortællinger, eller den mere moderne litteratur om Lassie, så har hunde altid haft en central rolle i litteraturen.

2. Hunde har dybere motiver. Mens mange kattefortællinger koncentrer sig om kattevitenskab og små bekymringer med kattene, går hundefortællinger ofte dypere og hersker mere over emner som følgeskab og loyalitet.

3. Der er nemmere at knytte stærke relationer til hunde. Mens mange lejlighedsvis tror på mystiske motiver omkring katte og mener, at det er svært at forstå deres motivationslogik, så kan man lettere bruge hundes udtryk og gøren til at præsentere sjove situationer i analysen af litteraturen.

4. Vi føler en større genkendelse for hunderacer. Mange af os kan relatere til denne specifikke racers type personlighed eller opførsel, da vi allerede har berørt det før i et andet sammenhæng. Det giver personligheden bag historien større betydning end ved andre typer af dyr.

5. Hundes adfærd er lettere genkendeligt. Mens mange katte adfærd som wakeboarding eller skyder bolde rundt kan synes lidt bemærkelsesværdigt, så gør hundes mere hyppige handlinger historien lettere at forbinde sig med og relatere til – såsom almindelig lege, motion og vandreture med hvalpene.

6. Det landskab der er skildret omkring en hundhistorie er ofte meget lettere for læseren at forstå end med kattefortællinger af samme genre.

7. Litteraturen om hunde giver ofte lokale perspektiver på menneskers liv spillet ud igennem sympatisk adfærd fra disse vidunderlige skabninger – noget som ikke altid er tilfældet med kattekomedier der oftest handler om latterlige situationer fremfor eventyrligheder om glimrende personersom deltager i rejsen igennem litteraturen

8. Vi let letter synet på folk der vander deres kedelige børn med deres sjove pelsvenner – uanset hvilken art det end måtte være – men stadig spiller det ingen rolle om det handler om enhver type levende skabning – da en god forfatter kan opnå stor succes ved bare at inkorporerer disse vidunderlige pelsdyr mere i sin litteratur

9. Og sidst men ikke mindst – vil vi heller ikke have noget imod en god jagthistorie – Lejrammet er jo virkelig det ultimative eventyr mellem to arter – den frygtløse jager (hund) og den dekningslystne byttedyr (kat).

Mange vil argumentere, at dyrenes litteratur er skrevet af mennesker. Men hvem gør det bedste stykke arbejde? Svaret, som du kan have gættet, er hunde! Her er nogle årsager til, hvorfor hundelitteratur er bedre end katlitteratur.

1. Hundelitteratur er mere engagerende end katlitteratur. Mange hundebøger har en tendens til at være mere spændende og interessante, og de er lettere at få læseren lidt med hurtigere.

2. Hundebøger har ofte humoristiske aspekter, der gør dem mere underholdende. Det samme kan siges om kattebøger, men mens nogle af disse bøger har en tendens til at have tendens til at være alt for søde og cheesy, så har de færreste en god humoristisk indfaldsvink.

3. Hundestemningen fremhæves bedre i litteraturen. Mens nogle kattebøger godt kan skabe en god stemning, så har de færreste en god fornemmelse af venskab og loyalitet som vi finder i mange hundebøger.

4. Den gode fortællingen kommer meget mere frem i bøgerne om hundene. Go’e fortællerkunst er rigtig vigtigt for ethvert godt stykke litteratur, og ifølge ukritiserede undersøgelser blander hundelitteratur bedre disse elementer end kattebøger gør.

5. Hundebøgerne har generelt et stort fleksibilitetspotentiale, hvilket betyder, at de har stor mulighed for at forklare mere end bare den basale handling. Kattebøger har tendens til at være begrænset når det kommer til forskellige typer af handlinger der kan forklares – mens de fleste hundebøger giver dig hele spektret!

6. Den typiske dynamik mellem ejer og hund er meget mere bygget ind i litteraturen end mellem ejer og katte. Vi læser ofte om bonden mellem ejeren og hans / hendes trofaste canine ven, der sammen kommer gennem vanskeligheder sammen – denne type historier finder vi generelt mindre af i kattebøgerne.

7. Hundebogserien har generelt flere udfordringer og tvister end serierne om katte, som ofte er enten for sentimental eller bare saligt uvirkelighedsbaseret (som dommedagskattekatten!).